Om Casio og deres ure

Casio er verdenskendt for deres ure, men er et internationalt selskab der rummer meget mere end det. Elektronikgiganten har altid været mest kendt for deres ure, men porteføljen indebærer nu alt fra kameraer til lommeregnere og mobiltelefoner.

De har deres hovedsæde i japanske Tokyo og har efterhånden eksisteret i over 60 år. De blev grundlagt i 1946 kort efter 2. verdenskrig og siden da har det virkelig taget fart.

De fleste tænker på Casio som et amerikansk firma, muligvis på grund af navnet, men faktisk er det Tadao Kashio der grundlagde virksomheden. Det er derfor ikke svært at regne ud, hvordan han er kommet frem til navnet Casio.

 

Ure fra Casio er topkvalitet

Casio ure er kendt for deres enorm høje kvalitet. En kvalitet der strækker sig fra funktionerne, holdbarheden og designet.

De er eksperter i at fremstille ure som rammer bredt, har en høj kvalitet, uden at de koster alt for meget. Det er klart at ure fra Casio typisk ligger i den dyrere ende af prisskalaen, men omvendt finder du næppe bedre producenter.

 

Casio ure til mænd og kvinder

Hvis du er på udkig efter et nyt ur, er der gode grunde til at overveje dem. Casio tilbyder ure til både mænd og kvinder. Det har historisk set primært været mændene som har været i fokus, men nu har producenten fået øjnene op for det feminine marked.

Du vil derfor have gode muligheder for at finde Casio ure til mænd og kvinder, hvis du leder i diverse webshops på nettet.

Du kan se mere på Casio’s europæiske hjemmeside her.

 

De første inden for crystalure

Casio er ikke blevet kendte uden grund, de var nemlig pionerer på en lang række områder. De var én af de første til at fremstille quartz crystalure og de var ligeledes tidligt ude med varianter der kunne vise forskellige tidszoner.

Muligheden for at kunne vise tiden i flere zoner, er fortsat meget udbredt i de mere avancerede ure på markedet anno 2014.

Det var specielt i 1980’erne at Casio begyndt at fremstille ure, hvor de kunne medtage vigtige elementer og erfaring fra deres produktion af lommeregnere. Disse to produkter fungerer nemlig via mange af de samme mekanismer og elementer. Det udnyttede den japanske virksomhed på bedste vis.